Sport

Sport és online magazin

Sport magazin

sportMindene a sport? Minden érdekli, ami ezzel a témával kapcsolatos? Akkor épp ideje volt, hogy oldalunkra talált! Hogy miért? Mert itt naponta értesülhet az újabbnál újabb sport őrületekről! Ha az extrém sportok kedvelői közé tartozik, akkor ajánlom figyelmébe ezzel foglalkozó külön cikktárunkat is! Honlapunk igyekszik minél szélesebb körben információt szolgáltatni Olvasói számára, így hasznos ismeretekkel bővítheti tudását. Nem csupán a különböző sportágakat boncolgatjuk, különös figyelmet fordítunk hazai sportolóink megismertetésére is! Ha Szeretne minél többet megtudni teljesítményükről, akkor keresse fel online sport magazinunkat minden nap!

vízlágyító

vízlágyító

Amikor arról van szó, hogy a víz kemény, akkor óhatatlanul is beugranak nekünk azok a tévéreklámok, amelyekben komoly megjelenésű szakemberek pózolnak szétszedett mosógépek mellett, s éppen arról panaszkodnak, hogy a vízkő bizony képes megölni a fűtőszálat – s hogy ezt megakadályozzuk, vízlágyító használatára lesz szükségünk. A kemény víz, a vízkő és a vízlágyító úgy kerül egyetlen platformra, hogy ott, ahol kemény a víz, ott számítani kell a vízkő megjelenésére, melynek a felbukkanását aztán csak a vízlágyító fogja csak tudni megakadályozni. A vízkő a kemény vízben lévő kálcium- és magnéziumionok miatt jelenik meg; itt sajnos nincs mit tenni, ez kémiai törvényszerűség. (tovább…)

betonvágás

betonvágás

Amikor valaki építkezik, akkor ajánlatos mindenféle építési munkára alaposan előkészülni, s időben az építkezés színhelyére rendelni a megfelelő gépeket (ha kell), a megfelelő szakértelemmel egyetemben. A betonvágást, ha el kell végezni egy épület esetében, érdemes a lehető legjobban és legegyszerűbben megoldani. Amikor egy beton felületbe nyílást kell vágni, akkor nem mindegy ugyanis, hogy keletkezik-e a munka közben felesleges por és zaj, ami nagyban zavarni fogja azokat, akik a művelet közvetlen közelében dolgoznak. A betonvágást sokan nem tartják komoly feladatnak, holott nagy koncentrációt és hozzáértést igényel jól végezni ezt a munkafeladatot! A betonvágást mi bármilyen vastagság esetében meg tudjuk oldani! Ha az átvágandó beton 15 centiméter alatti, akkor egyszerű kézi gépet használunk a feladathoz, mely vízhűtéssel üzemel. 15 és 73 centiméter között sínes géppel dolgozunk 600 és 1600 milliméter átmérőjű tárcsákkal. (Egy ilyen géppel a betonvágást végezhetjük alulról felfelé is, sőt akár távirányítással is! Ilyenkor a tárcsa milliméterre pontosan beállítható.) Ha fél méter felett kell vágni, akkor a munka gyémántkötél alkalmazásával történik. Gyémántkötéllel akár több méteres vastagságig is vágható a beton. (tovább…)

bizsu webáruház

bizsu webáruház

Aki nem nemesfém ékszerben gondolkodik, azaz nem valódi arany vagy ezüst fülbevalót, karkötőt szeretne venni, az mindenképpen a bizsu felé fog fordulni. A bizsu alapvetően nem értéktelent jelent! Akinek a fogalomkészletében a kettő egyet jelent, az bizony rosszul tudja. A bizsu webáruház olyan ékszereket árusít, melyek nem aranyból, nem ezüstből vannak, mégis képesek arra, hogy díszei legyenek egy leánynak, egy nőnek. A nemesfémek, a drágakövek elsősorban értékükkel nyűgözik le azt, aki rájuk pillant – s csak másodsorban azzal, ahogy festenek. A bizsu webáruház által kínált bizsuk mind jól néznek ki, így, bár nem drágák, mégis ékesíteni tudják azt a hölgyet, aki ezeket az ékszereket felhúzza. (tovább…)

fotómozaik

fotómozaik

Aki meg szeretné lepni a másikat valamivel, az sokszor rengeteget töpreng azon, mi is legyen az az ajándék, mely nem is klisés, és nem is bóvli ahhoz, hogy örömet okozzon az ajándékozottnak. Egy fotómozaik nem fog csalódást okozni annak, akiknek szánjuk! Hogy mi is az a fotómozaik? Nos, a fotómozaik egy olyan nagy (néha egyenesen hatalmas) kép, mely rengeteg (akár 1000!) kisebb képből áll össze. Hogy ez hogyan lehetséges? Hát úgy, hogy egy szoftver fogja ezeket a képeket, s úgy keveri őket össze, úgy illeszti őket egymás mellé, hogy a színhőmérsékletük aztán kiadjon egy nagyobb képet. llletve a nagyobb kép ismeretében úgy rakja egymás mellé a kicsiket, hogy a nagy kép messziről jól mutasson. (tovább…)

kandalló tűzterek

kandalló tűzterek

Ha valaki eljut odáig, hogy a kandallóról meglévő inspirációi révén ő maga is kandallót szeretne építtetni otthonába, annak pár dologgal mindenképpen tisztában kell lennie. Például azzal, hogy a kandalló csak kiegészítő fűtésként az igazi, s hogy nem a kandalló lesz a fűtési hatékonyság mintaképe. És azzal is, hogy a kandalló tűzterek nyugtalanító kérdésén is át kell rágnia magát az embernek az építés előtt. Mire is kell itt gondolni? Nos, arra, hogy öntvényes vagy lemezes tűztérrel (samott béléssel) képzeljük-e el kandallónkat. Az öntvényes tűzterű kandalló a legegyszerűbb, s egyben a legolcsóbb megoldás. Ekkor a tűztér hatásfoka nagyjából 60%-os, azaz ebben az esetben a hő 40%-a bizony a kéményen keresztül fogja elhagyni a kandallót. Hogy matematikailag is vázoljuk a helyzetet: tíz darab fahasábból csak hat fogja a mi hőérzetünket növelni! (tovább…)

étkezőasztal

étkezőasztal

Bárki, aki felkel reggel, záros határidőn belül a konyhában találja magát. (Feltéve, ha szokott reggelizni. Aminek az elhagyása egyáltalán nem egészséges.) Lehet, hogy csak egy pirítóst eszik valaki, esetleg müzlit, vagy csak iszik egy bögre kávét, de biztos, hogy az étkezőasztal lesz az a hely, ahol ehhez a tevékenységhez helyet fog foglalni. Így egyáltalán nem mindegy, hogy az az adott étkezőasztal hogyan is néz ki, hogy hogy képes ellátni a funkcióját. Vásárlás előtt tudnunk kell, hogy hány személyre tervezünk étkezőasztalt venni. Érdemes minimum 4 személyben gondolkodni (még akkor is, ha egymagunkban vagy éppen ketten vagyunk), hiszen ha vendégeket fogadunk, akkor egy kétszemélyes étkezőasztal még a kávézáshoz is kevés lesz – nem beszélve az étkezésről! (tovább…)

bio webáruház

bio webáruház

Néhány egyszerűnek tűnő változtatással már sokat tehetünk azért, hogy jobb egészségben élhessünk, mert táplálkozási szokásaink megalapozóak a betegségek kialakulásának szempontjából. Erre tekintettel a Bio Webáruház a http://www.biopetiwebaruhaz.hu/ weboldalon biztosítja az online vásárlás lehetőségét, aminek köszönhetően néhány kattintással beszerezhetők a legszükségesebb kiegészítők! A vitaminok és ásványi anyagok esetében a legjobb, ha természetes forrásból végezzük a pótlást, azonban szükség szerint kiváló termékek közül választhatunk a kínálatból. Az alapvető dolgokon túl olyan megoldásokat is elérhetővé tesz a Bio Webáruház, ami azoknak szól, akik minden ízében az egészséges életmód hívei, (tovább…)

aeg mosogatógép

aeg mosogatógép

Az egyik leggyűlöltebb konyhai munka kétségtelenül a mosogatás. Filmek visszatérő poénja, hogy sorsolással döntik el az emberek, ki a soros a mosogatás frontján. Hogy többé Önnek se kelljen a mosogatással vesződnie, vásároljon AEG mosogatógépet! Egy mosogatógéppel a mosogatás jóval egyszerűbben elintézhető, mintha az ember egyenként próbálná elmosogatni a tányérokat, a villákat, a kanalakat, a poharakat, a makacs szennyeződésekkel teli edényeket. Egy AEG mosogatógéppel az Ön munkája mindössze annyi lesz, hogy fogja az elmosni szándékozott edényeket (és minden mást), aztán betölti az egészet a masinába. (tovább…)

egyedi ajándék

egyedi ajándék

Amikor ajándékot kell venni valakinek, állandóan dilemmában van az ember, hogy mégis mit adjon az ajándékozottnak. Egyesek még a lábuk lejárása után sem jutnak közelebb a megoldáshoz, holott az ott van az orruk előtt: egyedi ajándék! Persze az egyedi ajándék önmagában nem mond sokat. Ám ha úgy közelítünk a kérdéskör felé, hogy egyedi ajándék alatt olyan ajándékot kell érteni, mely valamilyen formában egyedítve lesz, akkor máris érhető az egész. Így egyedi ajándék lehet egy sima póló is, amin a minta lesz olyan, mint senki más pólóján; vagy éppen egyedi lesz egy bögre, melyen a kép, a fotó lesz annyira egyedi, hogy olyat nem fogunk egyetlen ajándékboltban sem lelni. (tovább…)

falikép

falikép

Aki járt már olyan otthonban, melyet ízlésesen, nagy odafigyeléssel rendeztek be, az pontosan tudja, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egy falon milyen kép is lóg. (Vagy nem lóg, ha az egy falra ragasztott plakát.) Egy rendes falikép, mely bizony kézzel készült, nagyban képes befolyásolni akár egy egész helyiség megjelenését is! Éppen emiatt sajnálatos, hogy manapság már akár egy nappali esetében is bocsánatos bűnnek számít, ha az ottaniak nem falikép felhelyezésében gondolkodtak, amikor berendezték a lakást. Egy tinédzser esetében még érthető, ha ragaszkodik a poszterekhez és plakátokhoz, a nyomtatott képekhez, ha dekorációról van szó, ám egy bizonyos életkor felett már kizárólag festményben kellene gondolkodni! (tovább…)

dohányzóasztal

dohányzóasztal

Mekkora legyen és milyen forma? Fa vagy fém? Bármi hasonló kérdésed merüljön fel a nappali fontos kiegészítője felől, a legszebb dohányzóasztal kínálatból a http://www.iddesign.hu/hu/termekek/eletterek/nappali/dohanyzoasztalok weboldalon válogathatsz, ahol számos dizájn bútor kapott helyet! A stílusos asztalok között bárki megtalálhatja azt az egyet, amit igazán el tud képzelni otthonában, mert a választékban rengeteg anyag és szín, valamint forma áll rendelkezésre ahhoz, hogy rábukkanhassunk az ideálisra. Nem csak rakodó szerepet tölt be, hanem valamilyen módon a nappali közepe is egyben, ezért is lényeges, hogy oda illő asztalkát válasszunk. (tovább…)

emésztőenzimek

emésztőenzimek

Ha valami nem stimmel a szervezetünkkel, akkor az valamiképpen jelzi nekünk, hogy probléma van. Ha például nem ettünk már egy ideje, a korgó gyomor, a leeső vércukorszint miatti szédülés emlékeztet minket arra, hogy ideje lenne már harapni valamit. Az emésztőrendszerünk is tud üzenni nekünk. Az itt található emésztőenzimek elengedhetetlenek a tápanyagok lebontásához, azaz hogy a bevitt ételt olyan (a szervezet számára hasznos) makronutriensekre bontsa, mint a fehérje, a szénhidrát és a zsír. Ha lecsökken az emésztőenzimek mennyisége a szervezetben, akkor emésztési panaszok lépnek fel. Általános gyengeség törhet ki rajtunk, fáradékonyság, alvászavar jelentkezhet – többek között. Mivel emésztőenzimek nélkül nem létezik hatékony emésztés, ezért pótolni kell őket. (Az emésztőenzimek közül 18 fajtát az emberi szervezet is elő tud állítani; a többit étkezéssel, kívülről kell bevinni a testbe.) A nyers zöldségek, a gyümölcsök például remekek erre a célra, de táplálékkiegészítőkkel is után lehet tölteni az aktuálisan hiányzó emésztőenzimek sorát. Ha lehet, kerüljük az egészségtelen, helytelen étrendet, a stresszt, s ne vigyünk be a szervezetünkbe túl sok méreganyagot! (tovább…)

esab automata hegesztőpajzs

esab automata hegesztőpajzs

Sokan azt hiszik, hogy annak érdekében, hogy a hegesztési munkák tökéletesek legyenek, elegendő egy profi berendezést vásárolni, holott ez még jócskán nem minden. Ugyanis hogyan születhetne profi munka, ha közben nincsen teljes biztonságban az, aki hegeszt, így a megfelelő ruházat és felszerelés is elengedhetetlen, amihez az ESAB automata hegesztőpajzs tökéletes segítséget tud nyújtani Önnek. A hegesztőpajzsok a legfontosabb kiegészítői a hegesztési munkáknak, mivel azok során igen nagy hő- és fényhatások alakulnak ki, amitől meg kell magunkat védenünk. Az egyik legfontosabb pedig ilyenkor arcunk és szemünk világának védelme, amit az ESAB automata hegesztőpajzs minden probléma nélkül meg tud Önnek oldani. (tovább…)

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás