Ipa mentes székhely – a spórolás egy másik dimenziója

Szponzorált tartalom

ipa mentes székhely

ipa mentes székhely

Vállalkozó vagyok. Ennek minden szépségével és árnyoldalával együtt. Nem egyszerű fenntartani a vevőkört és benne maradni a körforgásban, befizetni minden számlát időben és közben annyi profitot termelni, hogy a vállalkozás íve felfelé menjen, vagy legalább stagnáljon. Mindig jön valami, előbb a járvány okozta nehézségek, aztán ez a bődületes infláció, az energiaárak irreális növekedése, meg hát persze ne felejtsük el azt sem, hogy Magyarországon vállalkozni eleve elég veszteséges dolog. Hiába termelek én sokat, hogyha ki akarom venni, akkor vagy alkalmazom magamat és rengeteg adót fizetek, vagy kiveszem jutalékként és még annál is több adót fizetek. Éppen ezért minden lehetőségre felkapom a fejemet, amivel spórolhatok a vállalkozás kapcsán. Egy ipa mentes székhely gondolata például egészen megnyugtató, tudván azt, hogy milyen őrületes milliókat szoktam ipa címén fizetni, közben meg már valójában nem is egyből a helyi önkormányzat kapja, ha jól tudom, tehát az én iparom valahogy mégsem a helyi dolgokat támogatja.

Na de, térjünk vissza oda, hogy ipa mentes székhely. A szekhelycentrum.hu-n láttam olyan szolgáltatást, amely ezt nyújtja. Ez egy olyan lehetőség, amivel egy olyan településen vehetünk igénybe székhelyszolgáltatást, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. A székhelyszolgáltatás pedig annyit tesz, hogy megkapjuk az adott címet arra a célra, hogy székhelyünkként használjuk azt. Ez a szolgáltatás már önmagában is sokak életét leegyszerűsítheti, hiszen rengeteg olyan vállalkozás létezik, ahol a székhely kérdése problémát jelent az induláskor, vagy akár már a vállalkozói tevékenység közben. Viszont az, hogy a szekhelycentrum.hu ipa mentes székhelyet is tud szolgáltatni, még inkább ütőképes. Már csak az én esetemben is ez óriási megtakarítást jelent, hiszen komoly milliókról van szó, amik a zsebemben maradhatnak.

Most biztos azon gondolkodtok, hogy rendben, de ez biztos egy drága szolgáltatás. Hát nem! Nem is az, hogy nem drága, de még kifejezetten olcsónak mondanám. Az ipa mentes székhely havidíja attól függően, hogy mennyi időre vesszük igénybe a szolgáltatást, nagyjából néhány ezer forint között van havonta. A szolgáltatási idő fél évtől egészen két évig tarthat – és persze aztán tovább is, csak akkor azt majd meg kell hosszabbítani. Közben pedig mindegyikhez jár egy ajándék hónap a szolgáltatási időn felül, amiért nem kell külön fizetni. Ez jól tud jönni, hiszen az élet általában nem alkalmazkodik a szerződések lejártához, ezért egy kis plusz rugalmasság a szolgáltató felől hasznos lehet.

A ipa mentes székhely egyébként Újlengyelben van, ami egy Pest megyei kis település. Bár a személyes megjelenésre nincs szükség, a lehetőség mégis egyszerűbb azáltal, hogy közel van a lakóhelyemhez. A leveleket azonban tényleg elküldik postán, szóval amúgy valóban nincs szükség a személyes találkozóra. De ha valamiért mégis úgy alakulna, Újlengyel közel van és könnyen megközelíthető. Ha nem Budapesten szerződnétek, arra is van lehetőség, mert a fővároson kívül az ország további nagyvárosaiban is van iroda, ahol akár meg lehet kötni a székhelyszolgáltatásra vonatkozó szerződést.