Te tudtad, mit is takar valójában a fióktelep fogalma?

Szponzorált tartalom

fióktelep fogalma

fióktelep fogalma

Egy kisvárosban lakom a folyó partján. Van itt egy csónakház, ahol eddig is rendszeresen tartottam gyermekeknek és felnőtteknek sportfoglalkozást, illetve aktív kirándulásokat is szerveztem ezeknek a helyi csoportoknak. Tulajdonképpen így indult a vállalkozói létem, mivel ezekből a tevékenységekből mindig sikerült összeszednem némi extra bevételt, főleg a nyári időszakban. Mivel eddig tornatanárként dolgoztam egy középiskolában, ilyenkor nem jelentett problémát a szabadság kivétele sem, hogy teljes erőből erre a munkára tudjak koncentrálni. A céges ügyintézés ekkor még nem volt annyira bonyolult, mivel az önkormányzati sportegyesület ingyen biztosította a helyszínt, és még viszonylag kevés egyéb költség merült fel.

Időnként a fiaim is besegítettek, főleg az őszi és a tavaszi időszakban, amikor nekem tovább bent kellett maradnom az iskolában, mint a diákoknak, akik már boldogan jöttek délután edzésre. Látszott rajtuk is, hogy szeretik ezt csinálni, aminek nagyon örültem. Így végül némi tanakodás után a családdal együtt hoztunk egy rövid távon nehéz, de hosszútávon kifizetődő döntést. Elhatároztam, hogy a két fiamat is beveszem a cégbe, ők pedig alapítanak egy fióktelepet, vagyis csónakázót egy innen 20 km-re lévő másik településen, egy tó partján.

A fióktelep fogalma addig nekem sem volt teljesen tiszta, a szekhelyszolgaltatas24.hu segített ezt is letisztázni. Mert hát most már 3-an leszünk a cégben, és nem is egy helyen fog minden működni, a strandon már bérleti díjat is kell majd fizetni, így pedig a felelősség is jóval nagyobb. Ezért szerettem volna tanácsot kérni egy olyan vállalkozástól, akik profin értenek a cégalapításhoz, illetve módosításhoz és az ezzel kapcsolatos mindenféle jogi és egyéb ügyintézéshez. Nagyon örültem, hogy őket találtam meg, mert nem csalódtam és részletes válasz kaptam minden kérdésemre.

Az a kérdés is felmerült, hogy vegyünk-e igénybe székhelyszolgáltatást, mivel akárhova jön bármilyen küldemény, lehet, hogy pont a vállalkozás másik működési helyére kellene azt eljuttatni, ebből pedig lehetnek bonyodalmak. A szekhelyszolgaltatas24.hu azonban vállalta, hogy mindent átvesznek, beszkennelnek és továbbítanak, amennyiben hozzájuk tesszük át a cég központját. Ez sokkal biztonságosabb megoldásnak tűnt, mint autóval hordani a fontos hivatalos leveleket innen oda. Már ha lesz, aki átvegye nyáron, mert ilyenkor vannak a táborok is, és a gyerekekre figyelünk munkaidőben, nem pedig a postásra. Emiatt annak is jobban örülnénk, ha az esetleges ellenőrzések és hivatalos megbeszélések, ha a helyzet lehetővé teszi, inkább egy irodában történnének meg nyugodtabb körülmények között. A szekhelyszolgaltatas24.hu erre is tud megoldást biztosítani. Alá is írtuk velük a szerződést, ők pedig azt mondták, hogy ezután is bátran fordulhatunk bármikor hozzájuk, amikor jogi tanácsra van szükségünk a cég működésének folytatásával kapcsolatban.

Na de hogy tiszta legyen mindenki számára a fióktelep fogalma, azokat a céges telephelyeket takarja ez a fogalom, amelyek nem ugyanazon a településen vannak, ahol a vállalkozás székhelye. Jobban belegondolva talán már hallottuk is ezt a kifejezést jó párszor a hírekben, főleg külföldi cégek kapcsán. Mondjuk, ha egy bécsi székhelyű osztrák bank megnyitja a budapesti bankfiókját, az is fióktelepnek számít. Ebben az esetben nem csupán a település tér el, hanem még különböző országban is találhatóak a helyiségek, ahol a vállalat működik.

Hálás vagyok, amiért amellett, hogy ma is tanultam valami újat, a cégem számára is sikerült megtalálni a legjobb megoldást a terjeszkedéshez a szekhelyszolgaltatas24.hu segítségével. Vállalkozóként nem szabad félni az újtól, és a tapasztaltabbak tanácsait is érdemes megfogadni.