Szponzorált tartalom
Pontosan mekkora utat tesz meg egy bizonyos gyümölcs, mire finom ital születik belőle? Ez a kérdés sokakat foglalkoztat, főként akkor, ha bele akar valaki vágni a termelésbe. Jó tudni, hogy a tradicionális pezsgő teljes kiforrásához 36 hónap is szükséges lehet. Természetesen a pontos időtartamot sok apró tényező befolyásolja, amire figyelni kell.
Először is adott a szőlő termesztése, mert csakis úgy állítható elő a minden ízében tökéletes finomság, ha gondoskodunk az alap felneveléséről. Ha ez megvan, máris egy lépéssel előrébb vagyunk a tradicionális pezsgő pohárba öntéséhez. Sokat elmond és egyben nagy előnyt is jelent, hogy az ital ugyanabban a palackban marad a legelső betöltéstől kezdve a végső pillanatig, amíg elfogyasztjuk.
A kiforrás itt történik és a leülepedett seprő eltávolítása is egy sajátos eljárás része. A tradicionális pezsgő az utóérlelés végett kap egy jellegzetes, enyhe élesztős ízt, ami minden körülmények között jellemzi. Igazán nagysikerű készítmény, ami számos alkalmat tesz egyedivé a jelenlétével.